onsdag 16 juni 2010

barndomsminne


När jag och min barndomskompis var små, lekte vi hela somrarna. Hon och hennes familj hade stuga en bit från oss. Ibland bodde hon hos mej.
Vi gick många gånger om dagen emellan mitt hem och hennes stuga. De var väl ca 2km.
För att de skulle vara roligare att gå, hade vi våra rastplatser. En av dom var en stor sten(tyckte vi då). De var våran Ålandsfärja. Ibland fick vi springa för att hinna med "båten". Jag tror alltid vi hann. Så hoppade vi upp på "båten" och satt där en stund. Sen gick vi vidare.
Idag var jag och fotade "båten". Men oj vad liten den var.
Bilden jag lägger upp är "båten"

tisdag 15 juni 2010

justsåååå....


De var den dagen. Skulle till mamma o klippa gräs, men hade ingen ork. Vi bestämde att jag skulle göra ett nytt försök imorgon. Sen skulle jag tvätta sista fönstret i lgh, men då hade jag inte heller nån ork. For med lite saker till äldsta dottern. Sen for jag hem. Gick hem med lillhunden, som varit hos oss sen i fredags. Då fick jag iallafall en regnpromenad. De behövdes. Kokade fågel som sambons son beställt. På kvällen gick jag långpromenad med stora hunden. De behövdes också. De var skönt att duscha o ta på morgonrock sen. Nu har jag lekt lite här vid datorn. Flera har gjort så fina bloggar, så jag ändrade lite jag också. De får duga.
Imorgon hoppas jag på en bättre dag. För då måste gräset klippas o fönstret tvättas.

måndag 14 juni 2010

snart...


Jag håller på att tömma min lägenhet. Flickorna var med mej några dagar o plockade ur sitt rum. Sen hjälpte dom mej tvätta fönster. Fy sjutton vad saker de finns när allt ska bort. Nåja, nu har jag inte mycket kvar. Tre sängar, stora ryan, gardinerna o ett köksbord. De får vara kvar till efter midsommar. Jag har lovat äldsta sonen att han ska få ha nattgäster där, när han har sitt partaj. Städat klart har jag också, nästan. Bara lite lite kvar. Förrådet är tomt. Så nu kan jag slappna av. Jag var lite orolig att jag inte skulle hinna klart till den sista juni. Jag både hann o orkade. Men jag har haft mycket värk nu när jag hållit på alla dagar. Vissa nätter har jag nästan inte sovit alls. Gråtit o slitit i lägenheten, har de kännts som. Men nu är de gjort, de mesta.
Alla saker år plats, nånstans...

onsdag 9 juni 2010





äh...

Vill skriva, men jag vet inte vad jag ska skriva...lägger upp lite bilder bara...

söndag 6 juni 2010

vakt


Varit på stugan hela helgen.
Underbart väder.
Lördagen var jag så trött, så jag låg i solstolen nästan hela dagen. Efter middagen började jag elda ris i cementringen. Sen blev de bastubad. Yatzy senare på kvällen. Jag förlorade som vanligt. Men de här var första kvällen på sommarturneringen, så jag ska ta mej i kragen.
Idag klippte vi gräset och trimmade. de blev så fint.
Jag planterade blommor också på lördagen, som sambon varit och köpt.
Nu är vi hemma igen.
Imorgon blir de gräsklippning igen. Först hos sambon o sen hos mamma.